Islamic Important Mcq’s in Previous jobs tests

Islamic MCQs

Islamic MCQs with answers

1)Umm ul Masakeen is the title of?

Answer : Hazrat Zainab

2)Longest Surah of the Quran?

Answer :Baqarah.



3)Jewish tribe expelled from madina after Badr?

Answer : Qaynuqa

4) Longest Ayat of holy quran is in which Surah?

Answer : Surah Baqarah

5) Book ISLAMI NIZAM written by?

Answer : Syed Abul Aala Maududi

6) Sassanid family ruled by?

Answer : Iran

7)RAOON means?

Answer : Pious

8) No of people in 2nd Hijra to Habsha?

Answer : 101

9)Marhab was killed by?

Answer : Hazrat Ali

10) Queen Saba was the ruler of?

Answer : Yamen



11)Inventor of Darkroom?

Answer : Ibn al haytham

12)Battle of khandaq was fought when?

Answer : 5 AH

14) Youm ul Furqan was which ghazwa?

Answer :Badr

15) The invention of Omar Khayyam?

Answer Calendar

16) Sahah-e-satta is?

Answer : Hadith

17) The faith of reincarnation is found in?

Answer : Hinduism

18)Secondary Source of Islamic law is?

Answer  :   ijma



19)Journey of Miraj happened in?

Answer : 10th Nabvi.

20) The word “BAHEEJ” means?

Answer : Beautiful



21 Mention the religious book(s) of Buddhism:

Answer :Tripitaka.

(22) What was the Religious of the majority of the Arabs before Islam?

Answer : Idolatrous.

(23) Name of the son of Hazrat Yagoob (A.S) whose offsprings are the Jews:

Answer : Yahooda.



(24) which book is called old testament?

Answer : injeel.

(25) What was the total number of idols which were fixed around the Kaaba?

Answer : 360.

(26) Hazrat Muhammad (PBUH) was born about three thousands years, after:

Answer : Hazrat Ibraheem (A.S).

(27) Who suggested name “Ahmed” for the Holy Prophet (PBUH)?

Answer : Hazrat Abdul Mutlib.

(28) When Hazrat Umar (R.A) embraced Islam?

Answer : 616 A.D.

(29) Zou-Shadatian is title of Hazrat:

Answer :  Khuzaima bin Sabit (R.A).

(30) Which country is known as the “Land of Prophets”?

Answer : Palestine.

(31) What is Tahleel?

Answer :Recitation of 1st kalima.

(32) Name the 8th months of Islamic Calendar?

Answer : Shaban.

Hazrat Muhammad (PBUH) Family MCQs



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *